Povidla jihočeská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 848 kcal
 - Sacharidy 217 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 217 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 799.7 mg
 - Vláknina 24000 mg
 - Vitamín A 24000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2543.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka, hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Švestky a třešně omyjeme, odstraníme pecky. Ovoce dáme do hrnce, přilijeme ocet, dobře promícháme. Hrnec přiklopíme a necháme celou noc ovoce rozležet.
 - 
                                2
Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání ovoce vaříme 30-40 minut. Následovně přisypeme cukr a vanilkový cukr. Promícháme a dále vaříme 10 minut, aby se rozpustil cukr.
 - 
                                3
Ještě horká povidla rozdělíme do skleniček a ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolu, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.