Omeleta s jitrnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 108 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 143.8 mg
 - Draslík 39.6 mg
 - Vláknina 1575 mg
 - Vitamín A 1575 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mléce ušleháme vejce, sůl a postupně mouku.
 - 
                                2
Na rozpáleném tuku upečeme menší omelety.
 - 
                                3
Obsah jitrnice prohřejeme na pánvi, potřeme omelety, svineme, potřeme sádlem a posypeme strouhaným sýrem. Naplněné omelety můžeme rozpůlit a půlky obalit v mouce, rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance.
 - 
                                4
Smažíme je v pánvi na oleji dozlatova.