Telecí kotlety na víně s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 598 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 152.5 mg
 - Draslík 587.7 mg
 - Vláknina 1296.4 mg
 - Vitamín A 1296.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z kotlet odstraníme kosti, na okrajích je nařízneme, naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
V kastrole rozehřejeme větší část másla a kotlety na něm opečeme na obou stranách. Poté kotlety vyjmeme, do tuku přidáme drobně rozkrájenou cibuli, podusíme a kotlety na ni vložíme. Po částech přilijeme víno, zhruba do poloviny výšky pokrmu. Kotlety posypeme nastrouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem. Poté kotlety přikryjeme a dusíme do měkka a do zhoustnutí omáčky.