Telecí řízky plněné vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1821 kcal
 - Sacharidy 197 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 97542 mg
 - Bílkoviny 162 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 691.3 mg
 - Draslík 2071.3 mg
 - Vláknina 23221 mg
 - Vitamín A 23221 mg
 - Vitamín B6 2.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme. Na každý řízek položíme plátek šunky a jedno oloupané, na tvrdo uvařené vejce. Svineme v závitek, převážeme nití a zaprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Cibuli rozkrájíme na jemno, zpěníme na másle a poté na ni opečeme závitky. Opečené závitky podlijeme vývarem a necháme dusit do měkka.
 - 
                                3
Na kousku rozehřátého másla osmahneme sterilovaný nebo zmražený hrášek, zaprášíme lžičkou mouky, podusíme a hotový dáme na střed mísy. Okolo hrášku rozprostřeme přepůlené závitky řezem nahoru. Zakapeme je šťávou a řez žloutku ozdobíme snítkou petrželové natě.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme opečené nebo osmažené brambory a hlávkový salát.