Telecí nožičky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 21 g
- Sodík 97334 mg
- Bílkoviny 100 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 377.9 mg
- Draslík 2383.1 mg
- Vláknina 10512 mg
- Vitamín A 10512 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Telecí nožičky řádně očistíme, omyjeme, dáme vařit do osolené vody do měkka. Poté je vykostíme a dáme do kastrolu, který přikryjeme. 
- 
                                2Vývar z nožiček z části odpaříme na menší množství. 
- 
                                3Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno, podusíme na rozehřátém sádle, přidáme jednu očištěnou a na proužky nakrájenou papriku a společně dusíme. Později přidáme nakrájená rajčata a společně, za občasného podlití vývarem dusíme do měkka. Uvařenou omáčku přecedíme a rozmixujeme do jiného kastrolu. Do omáčky přidáme očištěné syrové brambory nakrájené na kostičky, rozkrájené papriky. Vše dosolíme, přidáme maso a společně dodusíme. 
- 
                                4Jako přílohy podáváme bílý chléb nebo dušenou rýži. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        