Vepřový mozeček s ledvinkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 25 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 1514.5 mg
- Draslík 379.9 mg
- Vláknina 1106.8 mg
- Vitamín A 1106.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rozkrojíme ledvinky v půlce naplocho, ostrým nožem vyřízneme močovody a důkladně propláchneme. 
- 
                                2Pak je nakrájíme na nudličky asi 2 mm silné, dáme je na předem osmahnutou cibuli a přisypeme kmín. Zprudka je za stálého míchání opečeme. 
- 
                                3Očistíme mozeček, odstraníme blány a krvavé žíly, nakrájíme najemno. 
- 
                                4Potom přidáme k ledvinkám, opepříme a necháme dusit. 
- 
                                5Jakmile se nám vysmahne šťáva, zalijeme vejci, osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a mícháme dokud se nám vejce nesrazí. 
- 
                                6Podáváme s vařeným bramborem posypaným petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        