Smažený vepřový mozeček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřový mozek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.11 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 4512.7 mg
  • Draslík 568.8 mg
  • Vláknina 669.6 mg
  • Vitamín A 669.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový mozeček spaříme horkou vodou a odstraníme z něj všechny blány a krev. Rozdělíme ho na porce, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a obalené porce mozečku v něm smažíme z obou stran dozlatova. Usmažené porce osolíme a podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Komentáře k receptu