Nudle s fazolkami a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 400 g Nudle široké
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Cibule červená
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 114.4 mg
  • Vláknina 4042.3 mg
  • Vitamín A 4042.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na kousky nakrájené lusky povaříme asi 3 minuty v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme prolisovaný česnek, na půlkolečka pokrájenou cibuli (několik ponecháme na ozdobu) a necháme zesklovatět. Vše pokapeme octem, přilijeme smetanu a povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, promícháme s fazolkami a omáčkou.

  • 4

    Pokrm ozdobíme zbylými plátky cibule.

Komentáře k receptu