Gambas al ajillo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1041 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 2114 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 667.8 mg
 - Draslík 663.6 mg
 - Vláknina 2120 mg
 - Vitamín A 2120 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé garnáty vyloupeme, ale neodřezáváme ocasy. Zbavíme je žil a směrem od hlavy nařízneme podélně na hřbetu.
 - 
                                2
Smícháme máslo s olejem a stejným dílem ho rozdělíme do 4 litinových rendlíků o objemu 500 ml. Do každého rendlíku přidáme po stejném dílu z polovičního množství utřeného česneku.
 - 
                                3
Rendlíky dáme na plech, troubu předehřejeme na 250°C a 10 minut pečeme, dokud nezačne směs bublat. Vyjmeme z trouby a do rendlíků dáme garnáty a zbylý česnek. Vrátíme do trouby a pečeme cca 5 minut, dokud nebudou garnáti hotoví.
 - 
                                4
Pak přimícháme jarní cibulku, nakrájenou na tenká kolečka, dle chuti osolíme a podáváme s chlebem, který namáčíme do omáčky.