Iberská bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 410 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 44 mg
 - Draslík 770.8 mg
 - Vláknina 8008 mg
 - Vitamín A 8008 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 156.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme a česnek nakrájíme na tenké plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Rozpálíme olej a 2 minuty na něm dusíme cibuli a česnek. Přidáme brambory, vývar, bobkový list a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 15 minut.
 - 
                                3
Klobásu nakrájíme na plátky 1 cm silné. Kapustu omyjeme a rozebereme na listy, silná žebra z listů vyřízneme a listy nakrájíme na kousky. Když jsou kostičky brambor uvařené, odstraníme bobkový list a dle chuti můžeme část brambor rozmačkat, aby polévka byla lehce zahuštěná.
 - 
                                4
Klobásu a kapustu dáme do polévky a 5 minut povaříme. Okořeníme a ihned podáváme.