Vepřové řízky marinované
Suroviny
- 1 kávová lžička Česnek sušený
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1.6 kg Vepřové kotlety
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 143 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 138 mg
 - Draslík 709.2 mg
 - Vláknina 278.5 mg
 - Vitamín A 278.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme olej, ocet, chilli, sušený česnek, kmín, hořčici, med a pepř. Ve směsi obalíme řízky a marinujeme je asi 15-20 minut při pokojové teplotě.
 - 
                                2
Řízky osolíme a dáme vedle sebe do ohnivzdorné mísy nebo pekáče.
 - 
                                3
Troubu předehřejeme na 250°C, řízky grilujeme ve vzdálenosti 8 cm od zdroje tepla. Poté řízky obrátíme a potřeme marinádou.
 - 
                                4
Grilujeme z druhé strany 3-4 minuty, až je maso propečené.