Srnčí ragú s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí maso
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 20 g Slanina vepřová
  • 100 g Lečo sterilované
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 136.7 mg
  • Draslík 857.3 mg
  • Vláknina 1480 mg
  • Vitamín A 1480 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté přední srnčí maso nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme na sádle, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vložíme připravené maso, opečeme je, osolíme a zalijeme trochou vody. Dusíme doměkka a během dušení občas zamícháme a podlijeme vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou a smetanou. Dobře rozšleháme, přidáme sterilované lečo a vše povaříme.

  • 4

    Po chvíli vložíme zpět maso a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu