Vaječné domácí těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 148 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 92 mg
 - Draslík 82.2 mg
 - Vláknina 3700 mg
 - Vitamín A 3700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na vál nasypeme mouku, uděláme do ni důlek, do kterého rozklepneme 3 vajíčka, přidáme 1/2 lžičky soli a přilijeme pomalu vodu, zamícháme a zpracujeme hladké tuhé těsto, které rozválíme na velmi tenkou placku asi 1 mm, kterou necháme na utěrce proschnout. Pak těsto nakrájíme na 4 cm široké pruhy, poskládáme je na sebe a nakrájíme nudle široké 1,5-2 cm.
 - 
                                2
Těstoviny vaříme v osolené vodě maximálně 10 minut. Do vody přidáme 1 lžíci oleje. Uvařené těstoviny scedíme a podáváme jako přílohu k omáčkám.