Placičky z cukety a fenyklu
Suroviny
- 250 g Fenykl sladký - hlíza
 - 250 g Cuketa
 - 200 g Jogurt bílý
 - 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 75 ml Voda pitná
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 45.2 mg
 - Draslík 366.4 mg
 - Vláknina 4767.4 mg
 - Vitamín A 4767.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj žloutek. Přidáme olivový olej a studenou vodu. Promícháme, zpracujeme na hladké těsto, které osolíme a opepříme. Přikryjeme utěrkou, necháme asi 30 minut v chladu.
 - 
                                2
Očištěnou cuketu a fenykl nastrouháme a vmícháme do těsta spolu s nasekanou mátou. Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílku.
 - 
                                3
V pánvi na rozehřátém oleji smažíme z těsta malé placičky po obou stranách dozlatova.
 - 
                                4
Upečené placičky vyjmeme na papírovou utěrku.
 - 
                                5
Podáváme teplé s bílým jogurtem rozmíchaným s prolisovaným česnekem.