Grilovaný chřest ve slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 641 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 29 mg
 - Draslík 434 mg
 - Vláknina 7055 mg
 - Vitamín A 7055 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest oloupeme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.
 - 
                                2
Vždy 3 chřesty obalíme plátkem slaniny a sepneme párátkem. Osolíme a na pánvi na oleji opečeme dozlatova.
 - 
                                3
Omyté ředkvičky a pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme na másle. Okořeníme trochou vegety a prolisovaným česnekem.
 - 
                                4
Na talíře upravíme podušené ředkvičky s pórkem a opečený chřest.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou opečené toasty s bylinkovým máslem.