Čínský zvěřinový vývar s nudlemi
Suroviny
- 40 g Celer - nať
 - 200 g Celer bulvový
 - 200 g Mrkev kořen
 - 40 g Petržel - nať
 - 20 g Zázvor celý
 - 30 g Zázvor celý
 - 250 g Zelí hlávkové červené
 - 200 g Petržel kořen
 - 600 g Jelení maso
 - 500 g Kosti srnčí
 - 50 g Nudle skleněné
 - 50 g Ucho Jidášovo
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 9 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 3 ks Cibule
 - 2 ks Česnek
 - 2 ks Jalovec
 - 2 ks Hřebíček
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibule červená
 - 0.5 l Víno červené
 - 1.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.5 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 137 g
 - Sodík 192 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 139.5 mg
 - Draslík 1497.5 mg
 - Vláknina 35812.7 mg
 - Vitamín A 35812.7 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 133.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zázvor s česnekem oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Čerstvé houby - Jidášovo ucho, očistíme, omyjeme a pokrájíme.
 - 
                                3
Omytou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenká kolečka. Červené zelí pokrájíme na tenké proužky. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                4
V hrnci si rozpálíme olej s máslem a všechnu zeleninu s houbami krátce restujeme. Přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dáme do něj pokrájené na plátky uvařené jelení maso, houby, chilli omáčku, sójovou omáčku a vaříme přibližně 7-10 minut.
 - 
                                5
V hlubší pánvi si na rozpáleném oleji fritujeme skleněné nudle, které pak rozdělíme do talířů. Zalijeme je hotovým vývarem s houbami
 - 
                                6
a podáváme.
 - 
                                7
Zvěřinový bujon [28678]:
 - 
                                8
Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
 - 
                                9
Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
 - 
                                10
V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
 - 
                                11
Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
 - 
                                12
Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.