Šafránová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 510.2 mg
 - Vláknina 9605.5 mg
 - Vitamín A 9605.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.8 mg
 - Vitamín E 7.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a cibuli nasekáme a podusíme na rozpáleném oleji. Přidáme papriky nakrájené na kostičky a nasekané mandle. Poté přilijeme zeleninový vývar a zvolna asi 20min provaříme.
 - 
                                2
Vmícháme šafrán a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a tabascem.
 - 
                                3
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména ke špenátu.