Okoun na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 31.1 mg
 - Draslík 156 mg
 - Vláknina 1384.3 mg
 - Vitamín A 1384.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Vložíme očištěné, kůže zbavené filety z okouna, zalijeme trochou vody, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Dusíme 4-5 minut.
 - 
                                2
Měkké filety vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu.
 - 
                                3
Do zbylé šťávy vmícháme zakysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Omáčkou přelijeme filety a pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.