Rybízová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 168.5 mg
 - Draslík 133.5 mg
 - Vláknina 2886.7 mg
 - Vitamín A 2886.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz očistíme a omyjeme, prosírujeme přes síto. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií.
 - 
                                2
Žloutky smícháme s medem a vanilkovým cukrem. Vše vyšleháme ve vodní lázni do žluté pěny.
 - 
                                3
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky.
 - 
                                4
Rybízový protlak vmícháme do žloutkové pěny, poté opatrně vmícháme sníh s bílků a šlehačku. Směs nalijeme do formy, překryjeme fólií a necháme v mrazáku ztuhnout do druhého dne.
 - 
                                5
Zmrzlinu podáváme nakrájenou na plátky.