Makrelový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1246 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 552.2 mg
 - Vláknina 480 mg
 - Vitamín A 480 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na špíz z makrely použijeme celý filet i s kůží, nekrájíme na kousky, aby se nerozpadl.
 - 
                                2
Filety pokapeme šťávou z celého citronu, osolíme a zvlněné podélně napíchneme na jehlu. Grilujeme na středně rozpáleném grilu z obou stran po třech minutách. Nejprve opékáme stranu s kůží.
 - 
                                3
Ugrilovanou rybu podáváme přímo na jehle a doplníme ji nějakou pikantní omáčkou.