Ragú z tresky
Suroviny
- 400 g Rajčatová šťáva
- 500 g Filé z aljašské tresky
- 100 ml Víno bílé
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Citrony
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Jalovec
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 95 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 560.1 mg
- Vláknina 9324.8 mg
- Vitamín A 9324.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Zalijeme bílým vínem a rajčatovou šťávou. 8 minut vaříme na mírném plameni.
-
2
Přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata a 5 minut povaříme.
-
3
Filé nakrájíme na kousky, pokpeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
4
Okořeníme omáčku solí, pepřem, přidáme bobkový list a jalovec, vše promícháme.Do omáčky vložíme rybí kousky a 5 minut povaříme.
-
5
Poté posypeme petrželkou a podáváme.