Vařený květák s Nivou a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 638 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 24.8 mg
 - Draslík 830.4 mg
 - Vláknina 10255 mg
 - Vitamín A 10255 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 123 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, omyjeme a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Povaříme asi 15 minut doměkka.
 - 
                                2
Nivu a stroužky česneku nastrouháme a zlehka promícháme.
 - 
                                3
Uvařený květák rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme sýrovou směsí a ozdobíme nasekanou pažitkou.
 - 
                                4
Podáváme s krajíčky tmavého chleba.