Chřestový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 8 g Pažitka
  • 50 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 143.1 mg
  • Draslík 315 mg
  • Vláknina 5614.8 mg
  • Vitamín A 5614.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, oloupeme, odkrojíme dolní čtvrtiny a pokrájíme na kostičky. Zbytek chřestu pokrájíme na plátky. Chřestové kostičky uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, chřest rozmixujeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Potom do pyré vmícháme vejce a smetanu, osolíme a opepříme. Pažitku omyjeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 3

    Plátky chřestu osmahneme na másle, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí.

  • 4

    Zapékací mističky naplníme částí mixovaného chřestu, přisypeme chřest podušený a překryjeme další vrstvou pyré.

  • 5

    Nákyp necháme zapéct v troubě 40 minut při 160°C ve vodní lázni. Servírujeme posypaný sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu