Vepřové medailonky se zeleninou
Suroviny
- 120 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Vepřová panenka
 - 100 g Fazole vařené
 - 500 ml Voda pitná
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 hrst Rukola
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 1 špetka Zázvor celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 566 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 73.5 mg
 - Draslík 1212.1 mg
 - Vláknina 8352.5 mg
 - Vitamín A 8352.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Panenku nakrájíme na plátky, ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a necháme krátce odležet.
 - 
                                2
Omyté žampiony nakrájíme na plátky, očištěnou mrkev na tenké proužky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky.
 - 
                                3
Mrkev a žampiony krátce orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Poté přidáme uvařené fazole, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a promícháme. Na závěr přidáme brambory a dochutíme sójovou omáčkou.
 - 
                                4
Maso z obou stran orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.
 - 
                                5
Rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, dozdobíme rukolou a podáváme.