Grilovaná treska s glazírovanými ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 69 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 95.5 mg
 - Vláknina 3189.8 mg
 - Vitamín A 3189.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z citronu vylisujeme šťávu.
 - 
                                2
Rybí filé zakápneme polovinou citronové šťávy, ochutíme solí, pepřem a necháme chvíli odpočinout.
 - 
                                3
Mezitím omyjeme ředkvičky, odřízneme lístky, vložíme je do rendlíku a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené do poloviny. Osolíme, přidáme zbytek citronové šťávy, lžíci másla, přivedeme k varu a bez pokličky necháme vodu téměř vyvařit. Poté přidáme zbytek másla, ochutíme pepřem, zasypeme cukrem a na mírném ohni dodusíme.
 - 
                                4
Grilovací pánev potřeme olejem, rozpálíme a ryby cca 3min po každé straně opečeme.
 - 
                                5
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme s glazírovanými ředkvičkami.