Slovenské halušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 218 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 165.2 mg
 - Vláknina 4040 mg
 - Vitamín A 4040 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vypracujeme těsto.
 - 
                                2
Z těsta oddělíme pruh, přendáme jej na prkénko a nožem odsekáváme nudle asi 1cm silné přímo do vařící osolené vody.
 - 
                                3
Halušky vaříme 5-7 minut.