Slepičí polévka s nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 887 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 59.5 mg
 - Draslík 182.5 mg
 - Vláknina 2043.8 mg
 - Vitamín A 2043.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme, až je slepice částečně měkká.
 - 
                                2
Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka.
 - 
                                3
Uvařenou slepici vyjmeme, vykostíme a maso nakrájíme na malé kostičky. Stejně nakrájíme i kořenovou zeleninu.
 - 
                                4
Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.
 - 
                                5
Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a okapané promícháme se slepičím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.
 - 
                                6
Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.
 - 
                                7
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem, zeleninou a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.