Houskové knedlíky (kynuté)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 848 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 30.9 mg
 - Draslík 54.3 mg
 - Vláknina 4200 mg
 - Vitamín A 4200 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z trochy vlažného mléka, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout.
 - 
                                2
Do prosáté mouky přidáme sůl, žloutek rozmíchaný s mlékem, vlažné mléko a vykynutý kvásek. Zpracujeme těsto, do kterého zamícháme na kostičky nakrájenou žemli. Těsto necháme vykynout.
 - 
                                3
Potom těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na šišky dlouhé asi 20cm. Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky občas obrátíme.
 - 
                                4
Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou, aby vyprchala pára a ihned je nakrájíme na plátky.