Vepřový guláš na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 285 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 100.9 mg
 - Draslík 444.8 mg
 - Vláknina 1667.5 mg
 - Vitamín A 1667.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osmahneme a vmícháme rozetřený česnek a mletý zázvor. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, maso osolíme, podlijeme trochou vody a dál dusíme.
 - 
                                2
Když se šťáva znovu vydusí na tuk, maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme ji dorůžova, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme ještě tak dlouho, až maso zcela změkne.
 - 
                                3
Guláš na talířích posypeme očištěnými, nasekanými feferonkami.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.