Omáčka z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 653 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 644.3 mg
 - Vláknina 10541.8 mg
 - Vitamín A 10541.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomocí ostrého nože nařízneme spodní stranu rajčat do tvaru kříže. Ve větším hrnci uvedeme vodu do varu a poté hrnec odstavíme. Do horké vody ponoříme rajčata na 30 vteřin a pak je vyjmeme pomocí děrované naběračky. Rajčata pak oloupeme a dužinu nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu. Kastrol přikryjeme poklicí a při snížené teplotě vaříme 40 minut, až je omáčka hustá.
 - 
                                3
Mezitím podle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
 - 
                                4
Do uvařené omáčky přimícháme bazalku, podle chuti dosolíme a dopepříme. Slité těstoviny vložíme do mísy a promícháme je s omáčkou. Nastrouhaný parmezán na dochucení podáváme na talířku zvlášť.