Vejce ztracená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 77.7 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu nalijeme do kastrolu, přidáme ocet, sůl a uvedeme do varu.
 - 
                                2
Vejce jedno po druhém rozklepáváme do šálku a nízko nad hladinou je vpouštíme do kastrolu. Pomalým varem vaříme asi 4 minuty.
 - 
                                3
Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do vody, aby neoschla.
 - 
                                4
Ztracená vejce podáváme teplá i studená s různými omáčkami.