Pórkovo-sýrový flamiche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 129.8 mg
 - Draslík 211.8 mg
 - Vláknina 5220.6 mg
 - Vitamín A 5220.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto rozkrojíme na poloviny a rozválíme na obdélníky o velikosti plechu. 1 plát přeneseme na plech a druhý zabalíme do fólie. Obojí uložíme do chladničky.
 - 
                                2
V kastrole rozpustíme máslo, přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a zvolna dusíme za občasného míchání asi 15 minut.
 - 
                                3
V míse smícháme krémový sýr se smetanou, nasekanou pažitkou, nastrouhaným parmezánem, špetkou muškátu a pepře. Směs vmícháme do prochladlého pórku.
 - 
                                4
Plát těsta na plechu potřeme připravenou náplní a ponecháme 2cm široký okraj, který potřeme částí rozšlehaného žloutku. Náplň přiklopíme druhým plátem, okraje přitiskneme a povrch potřeme zbylým žloutkem. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a nožem na něm vytvoříme zářezy ve tvaru mřížky.
 - 
                                5
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 25-30 minut.
 - 
                                6
Po vyjmutí z trouby necháme flamiche 10 minut odpočinout a podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                