Šumavské koláče

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 60 g Droždí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 240.2 mg
  • Draslík 385.5 mg
  • Vláknina 8866.7 mg
  • Vitamín A 8866.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, osolíme, přidáme vykynulý kvásek z teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky, promícháme přidáme vejce, žloutky, změklé máslo, cukr a zbytek mléka, vypracujeme hladké těsto, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout.

  • 2

    Vyválíme kulaté koláče, ozdobíme náplněmi dle chuti, tvaroh, povidla, mák atd. Ozdobíme mandlemi, dáme na plech s pečícím papírem a necháme jěště asi 20 minut kynout.

  • 3

    Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu