Kebab z jehněčího masa a ančoviček
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso mleté
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 100 g Ančovičky konzervované
- 8 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 200 g Rajčata
- 100 g Olivy černé
- 30 g Bazalka
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 20 ml Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1993 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 686.5 mg
- Vláknina 6672.5 mg
- Vitamín A 6672.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté jehněčí, nasekané ančovičky, cibuli pokrájenou na jemno, sůl, pepř, prolisovaný česnek, rozmarýn, dobře prohněteme a vypracujeme 12 válečků, které necháme 30 minut uležet.
-
2
Válečky napíchujeme na špejle, grilujeme za častého otáčení přibližně 10 minut. Mezitím si uděláme salát. V míse smícháme plátky rajčat, rozpůlené olivy, kolečka cibule a bazalkové listy, zalijeme olivovým olejem a pokapeme citronovou šťávou.