Dušené krůtí maso s žampióny a rajčaty
Suroviny
- 460 g Krůtí prsa
 - 130 g Žampiony čerstvé
 - 200 g Celer řapíkatý
 - 200 g Cuketa
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř citronový
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 80.8 mg
 - Draslík 961.9 mg
 - Vláknina 7277.1 mg
 - Vitamín A 7277.1 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na nudličky o síle silné přibližně 2 cm, vložíme je do misky, mírně je osolíme (půl kávové lžičky). Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme, pokud jsou větší, tak je přepůlíme. Zelenou papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Zelenou papriku a chilli papričku nakrájíme na proužky drobně posekáme. Řapíkatý celer s malou cuketou omyjeme a pokrájíme na kolečka, očištěnou cibuli s česnekem krájíme nadrobno.
 - 
                                2
Ve vysoké pánvi rozpálíme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, poté přidáme celer a papriku s cuketou. Promícháme, restujeme 2 - 3 minuty, přidáme konzervovaná rajčata, vše ochutíme sladkou paprikou, tymiánem, pepřem. Znovu promícháme a restujeme přibližně další 2 minuty. Nakonec přimícháme krůtí maso a žampióny.
 - 
                                3
Pánev zakryjeme a při mírné teplotě maso dusíme přibližně 25 - 30 minut. Během dušení směs několikrát promícháme. Hotový pokrm podle chuti dosolíme.