Vejce zapečená s květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 639.4 mg
 - Draslík 1030.3 mg
 - Vláknina 10850 mg
 - Vitamín A 10850 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 122.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme v osolené vodě květákové růžičky.
 - 
                                2
V zapékací míse osmahneme na másle nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu.
 - 
                                3
Růžičky uvařeného květáku ještě rozkrojíme, vložíme do mísy a zalijeme lehce osolenými a rozšlehanými vejci.
 - 
                                4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                5
V misce rozkrojíme na 4 díly a lehce přendáme na talíře, aby se nám jednotlivé porce nerozpadly.
 - 
                                6
Podáváme s bramborem a okurkovým či hlávkovým salátem.