Kapustová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1082 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 8.6 mg
 - Draslík 380.1 mg
 - Vláknina 3124.6 mg
 - Vitamín A 3124.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí vlažného vývaru.
 - 
                                2
Uvedeme do varu, přidáme rozdrcenou majoránku a mletý pepř a za občasného prošlehání nejméně 20 minut zvolna vaříme.
 - 
                                3
Ke konci varu přidáme česnek utřený se solí.
 - 
                                4
Polévku procedíme a vložíme do ní kapustu podušenou na cibuli a slanině.
 - 
                                5
Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.
 - 
                                6
Příprava kapusty: Cibuli jemně nakrájenou osmahneme dorůžova na částečně roztavené slanině, nakrájené na drobné kostičky a zalijeme zbylou dávkou vývaru. Do tohoto základu vložíme očištěnou, opláchnutou, na nudličky nakrájenou a spařenou kapustu. Dusíme téměř doměkka.