Jehněčí ragú na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 600 g Jehněčí maso
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Rýže dušená
  • 10 g Sůl
  • 5 g Petržel - nať
  • 5 g Saturejka
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1121 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 412.7 mg
  • Draslík 164.3 mg
  • Vláknina 4529 mg
  • Vitamín A 4529 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1440.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, maso bez kosti na menší kousky, žloutky rozšleháme v trošce vody.

  • 2

    V hrnci rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme a chvíli orestujeme. Vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme vínem, vývarem, přidáme cibuli, okořeníme tymiánem, petrželkou a saturejkou. Vaříme asi hodinu. Za stálého míchání přilijeme žloutky s vodou, chvíli povaříme a odstavíme.

  • 3

    Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Komentáře k receptu