Krémový koláč s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 174 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Broskve
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 244.9 mg
  • Draslík 337.9 mg
  • Vláknina 8841 mg
  • Vitamín A 8841 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí, máslem a studenou vodou na drobenku. Vypracujeme vláčné těsto, které rozválíme na kulatý plát po celém obvodu o 4 cm větší než forma na koláč o průměru 20-23 cm, těsto rozložíme do formy. Odkrojíme okraje těsta tak, aby po celém obvodu formy tvořilo převis 2,5 cm, ten založíme a utvoříme z něj ozdobný okraj.

  • 2

    Čtyři broskve oloupeme a nakrájíme na plátky 5 mm silné. Rozložíme je na těsto v kruzích tak, aby se překrývaly. Utřeme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Směsí zalijeme broskve.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 30 minut, mezitím si připravíme drobenku z másla, mouky, skořice a cukru. Po 30 minutách pečení drobenkou posypeme koláč a pečeme ještě 15 minut.

  • 4

    Hotový koláč necháme ve formě zcela vychladnout. Střed ozdobíme plátky zbylé broskve.

Komentáře k receptu