Bábovka s rumem a vodou z pomerančových květů
Suroviny
- 15 g Droždí
 - 510 g Mouka polohrubá
 - 130 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Voda z pomerančových květů
 - 1 polévková lžíce Tresť vanilková
 - 3 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 173 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 138.5 mg
 - Draslík 133.4 mg
 - Vláknina 3898 mg
 - Vitamín A 3898 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve rozehřejeme 120g másla.
 - 
                                2
Poté utřeme 4 vejce s cukrem. Přidáme máslo, mléko, vodu z pomerančových květů, rum, sůl a vanilkovou esenci. Vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Potom přidáme kvasnice rozmíchané s trochou vlažné vody. Postupně po lžících přidáme 500g mouky. Zlehka mícháme dokud nevznikne husté těsto. Zaprášíme zbytkem mouky, zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě 3hodiny odpočívat.
 - 
                                4
Zpracujeme těsto, rozválíme, rozložíme do bábovkové formy a necháme 2hodiny kynout.
 - 
                                5
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                6
Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25minut.