Máslové vafle
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 4 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 414.9 mg
 - Draslík 98.8 mg
 - Vláknina 4011.7 mg
 - Vitamín A 4011.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Střídavě přidáváme mouku a mléko. Směs osolíme a ochutíme citronovou kůrou. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Vaflovač zahřejeme a při prvním použití lehce potřeme olejem. Po lžících vkládádme těsto a pečeme vafle.
 - 
                                3
Podáváme pocukrované moučkovým cukrem, můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem.