Zapečená vejce á la Mornay
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 660 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 270.8 mg
 - Draslík 195.7 mg
 - Vláknina 2120 mg
 - Vitamín A 2120 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme.
 - 
                                2
Pekáček vymažeme máslem, na dno nalijeme tenkou vrstvu bešamelu, na něj položíme vejce vedle sebe a zasypeme strouhaným sýrem. Vejce zalijeme bešamelem, osolíme a znovu posypeme strouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut.
 - 
                                3
Podáváme s opečeným bílým chlebem.