Jablečná omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 963 kcal
 - Sacharidy 233 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 26 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 233 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 772.4 mg
 - Vláknina 28559.3 mg
 - Vitamín A 28559.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 100 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.
 - 
                                2
Do kastrolu dáme jablka, bílé víno, skořici, cukr a citronovou šťávu. Zalijeme vodou a dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec vše rozmixujeme a necháme vychladnout. Můžeme ochutit jablečnou pálenkou.