Kynuté bulky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 196 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 74.7 mg
 - Vláknina 5095.8 mg
 - Vitamín A 5095.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme polohrubou mouku s cukrem, sušeným droždím a solí. Přilijeme asi 280ml vody a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme ještě 10 minut.
 - 
                                2
Těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
 - 
                                3
Na pracovní desce vykynuté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 16 dílů, které zformujeme do tvaru koule. Urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme dokynout ještě 30 minut.
 - 
                                4
V troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia pečeme bulky asi 20 minut.