Celozrnný chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 78 mg
 - Vláknina 15280 mg
 - Vitamín A 15280 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100 ml vlažné vody. Necháme droždí ve vodě rozpustit a přidáme všechnu mouku a špetku soli. Těsto lehce promícháme, zakryjeme a dáme na 15 minut na teplé místo kynout. Do těsta přidáme dalších 100 ml vody a pořádně promícháme. Pokud je těsto stále málo vlhké, přidáme další vodu. Těsto pak vyklopíme na pomoučený pracovní stůl, kde minimálně 5 minut těsto hněteme. Poté opět vložíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout.
 - 
                                2
Nyní si vymažeme formu olejem a těsto do ni vložíme. Necháme cca dalších 30 minut kynout.
 - 
                                3
Těsto nařízneme jednou či dvakrát křížem, aby se chléb lépe propekl a vypadal lépe. Před vložením do trouby potřeme vodou a pečeme na 220 stupňů zhruba 45 minut.