Borůvkovo-pomerančová marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
 - Sacharidy 126 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 126 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 273.4 mg
 - Vláknina 10560 mg
 - Vitamín A 10560 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče omyjeme, osušíme, kůru oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Pomerančovou dužinu zbavíme slabé bílé slupky a nakrájíme na malé kousky. Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Do velkého hrnce vložíme pomerančovou dužinu i kůru, borůvky, želírovací cukr a vše důkladně promícháme. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut. Potom hrnec sundáme ze sporáku.
 - 
                                3
Připravenou marmeládu nalijeme do zavařovacích skleniček a vzduchotěsně uzavřeme.