Těsto na pizzu se sušeným droždím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 79.4 mg
 - Vláknina 5364.8 mg
 - Vitamín A 5364.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V teplé vodě rozpustíme cukr, vmícháme droždí a necháme v teple. Do zpěněného droždí vmícháme polovinu mouky, sůl a máslo a vymícháme řídké těsto. Do něj zapracujeme postupně zbylou mouku, těsto na závěr vypracujeme na pomoučeném vále. Těsto musí být hladké a lesklé a nesmí se lepit. Z těsta utvoříme kouli, přeložíme ji do mísy, přikryjeme ubrouskem a necháme kynout alespoň 15 minut.
 - 
                                2
Vykynuté těsto rozválíme a poté od středu ke krajům vytahujeme prsty, až je těsto velké jako plech, na kterém budeme pizzu péct.
 - 
                                3
Plech vymastíme olejem, těsto na něj přeložíme, u okrajů přitiskneme a plníme.