Vejce vařená natvrdo a na hniličku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 77.7 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce vložíme do rendlíku, zalijeme studenou vodou tak, aby byla akorát ponořená, přisypeme špetku soli, aby nepraskala a přivedeme k varu. Vejce vařená natvrdo vaříme zvolna 10 minut, chutnější jsou vejce na hniličku, kdy bílek ve vejci ztuhne, ale žloutek zůstane částečně tekutý. V tomto případě vaříme vejce stejným způsobem, ale vaříme jen 6 maximálně 7 minut. Vroucí vodu z rendlíku slijeme, nalijeme na vejce studenou vodu a vejce trochu na špičce nakřápneme, aby se voda dostala pod skořápku a vejce se lépe loupala. Necháme ve studené vodě vychladnout, vyndáme, oloupeme a podáváme.
 - 
                                2
Vařená vejce a vejce na hniličku používáme také při různých redukčních dietách.