Zapékaná polenta se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1428 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 73 mg
 - Draslík 161.4 mg
 - Vláknina 7875 mg
 - Vitamín A 7875 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
1000ml vody osolíme a uvedeme k varu, poté vsypeme polentu a za stálého míchání povaříme 25 minut. Dle potřeby doléváme vodu.
 - 
                                2
Připravenou kaši nalijeme do zapékací nádoby vypláchnuté studenou vodou. Povrch polenty uhladíme a necháme vystydnout. Poté vyklopíme z formy a dvakrát podélně rozřízneme. Sýr nakrájíme na tenké plátky. Zapékací formu vytřeme máslem.
 - 
                                3
Jeden plát polenty přendáme do zapékací formy, poklademe plátky sýru a překryjeme dalším plátem polenty. Postup opakujeme, vršek polenty překryjeme plátky sýru.
 - 
                                4
Necháme zapéct 15 minut při 225°C, poté ihned servírujeme.