Smetanový borůvkový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
 - Sacharidy 147 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 601 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 430 mg
 - Draslík 488.8 mg
 - Vláknina 11520 mg
 - Vitamín A 11520 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně je v cedníku opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
 - 
                                3
V misce ušleháme vejce s vlažným mlékem, přidáme sůl, lžíci medu a droždí, přisypeme zbylou mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme 15 minuit odpočinout. Potom je nalijeme do připravené zapékací mísy a posypeme borůvkami.
 - 
                                4
Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po 15 minutách pečení přelijeme smetanou smíchanou s 2 lžícemi medu a necháme ještě 10 minut dopéct.
 - 
                                5
Nákyp podáváme teplý, posypaný moučkovým cukrem.